VC Herentals kreeg op Duffel opnieuw het deksel op de neus.  Rood-wit  maakte de kansen o.a. langs Van de Kerkhof niet af.  Die had de 1-1 aan de voet maar z'n schot werd nog net op de lijn gekeerd.  In de 39' vond de thuisploeg het gaatje in de VC-verdediging, Van Asten gaf een gemeten voorzet voor Suleiman Shabi, die knalde in één tijd hard binnen : 1-0.  Ook de ruststand.  In de 61'  ging Criel alleen door en omzeilde zelfzeker de VC-doelman, 2-0.

Dirk Dierckx commercieel manager van VC Herentals : 'Na de koffie kregen we nog een paar kansen maar de afwerking bleef, net zoals heel dit seizoen,  uit. Onze tegendoelpunten waren gewoon cado's.  Jens Van Roosbroeck scoorde met een prachtig vluchtschot de 2-1, (79').  Onze jongens bleven nog aandringen om de nederlaag te vermijden, maar zonder soelaas.  We bereiden volop al het volgend seizoen voor.

Zondag spelen we thuis tegen Zwarte Leeuw. We houden dan ook om 12u ons populair business restaurant. Je kan er ook efficiënt netwerken. Inschrijven kan nog commercieel@vcherentals.be gsm 0491-079746.'  Foto archief.

Extra verslag Kurt en Wendy Van Leemput / N.

"VC Herentals trok naar Duffel met de hoop om minstens met een punt huiswaarts te keren. De verplaatsing naar Spouwen Mopertingen leerde dat dit geen ijdele hoop mocht zijn. De thuisploeg dat heel wat ervaring in zijn rangen telt moest absoluut de punten thuishouden wil het op eindrondekoers blijven.

Beide ploegen hadden een studieronde van een kwartier nodig maar het waren de bezoekers die een eerste keer de neus aan het venster kwamen steken. De Swert kon het hoofd van Mariën vinden maar de kopbal van Niels werd door Verschueren uit de winkelhaak gehaald.

Duffel reageerde prompt met een poging van Shabi maar Doino stond prima opgesteld. Veel middenveldspel maar Herentals prikte toch nog eens tegen via Van De Kerkhof die zijn poging door Verschueren in hoekschop zag belanden. Duffel probeerde in het slot van de eerste helft het tempo op te voeren en gaf een eerste verwittiging via Criel die de handschoenen van Doino testte. Een minuutje later moest Doino goed plat op een poging van Van Asten.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft klom de thuisploeg dan toch op voorsprong. Shabi kreeg teveel vrijheid van zijn bewaker en kon een voorzet te gemakkelijk afronden. Van Den Brande kreeg in de slotseconde nog een kopkans maar Doino vond het welletjes.

De tweede helft startte net zoals de eerste met een wapenstilstand van een kwartier. En ook nu was de eerste kans voor Herentals maar het schot van Dillen ging de verkeerde richting uit. Om een nog onbekende reden gaat de verdediging van Herentals dan langs alle kanten rammelen en worden de cadeaus gul in het rond gestrooid.

Bij een eerste cadeau mistte de Duffelse spits nog de nodige koelbloedigheid maar wanneer een minuut later Criel ongestraft kan oprukken staat het wel 2-0. Beide ploegen voerden dan enkele wissels door en Herentals kon zowaar de aansluitingstreffer scoren. Via een mooie aanval zette Thomassen de bal voor waar Van De Kerkhof het overzicht behield en Van Roosbroeck voor doel zag vrijstaan.

Jens bleef kalm en werkte beheerst af, 2-1. Duffel kreeg nog één kans om de score opnieuw uit te diepen maar verzuimde die af te maken zodat Herentals met lege handen terugkeert uit het koude Duffel."

VC Herentals speelde met: Doino Michiel; Thomassen Martijn; De Swert Birger; Mariën Niels; Van Leerdam Ilja; Verdonck Simon; Van De Kerkhof Jeroen; Dillen Robbe; Van Doninck Jelle; Verberne Aart en Hoefnagels Niels.

Bank: Van Den Vonder Thomas; Van Roosbroeck Jens; Van Gestel Jonas en Vervoort Joy; Vervangingen: 61e Van Roosbroeck Jens voor Hoefnagels Niels ; 77e Vervoort Joy voor Dillen Robbe

Gele kaarten: Verdonck Simon

Doelpunten: 39e Shabi 1 – 0 ; 60e Criel 2 – 0 ; 79e Van Roosbroeck 2 - 1.